تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال
مدتی است که بحث ارزهای دیجیتال در تمامی کشور های دنیا بسیار مطرح شده و حتی در برخی از کشور ها این ارزها جایگزین پول واقعی شده اند.
عناوین مهم در این مقاله:
این پول دیجیتال که به آن کریپتو کارنسی (Crypto currency) نیز گفته می شود، در واقع بر پایه دانش رمزنگاری به وجود آمده است. بیشتر ارز های دیجیتال به صورت غیر متمرکز می باشند. غیر متمرکز بودن آن ها بدان معنی است که هیچ سازمان و یا ارگان خاصی بر روی فعالیت آن ها نظارت نمی کند همچنین این دسته از ارز ها کاملا غیر قابل پیش بینی بوده و ممکن است به صورت روزانه و یا حتی ساعتی ارزش حقیقی آن ها تغییر کند. ارز های دیجیتال را می توان به صورت کاملا مستقیم و بدون دخالت هیچ واسطه ای خرید و فروش کرد.
معرفی انواع ارز دیجیتال:
امروزه انواع بسیار متنوعی از این ارز های دیجیتال وجود دارد و هر کدام ارزش متفاوتی دارند، در ادامه به معرفی برخی از آن ها پرداخته شده است.
ارز های بانک مرکزی:
به طور کلی بانک های مرکزی هر کشوری می توانند اقدام به تولید و رواج یک نوع خاص از رمز ارزها کنند. تفاوتی که این نوع با سایر انواع دارد، متمرکز بودن آن می باشد. در نتیجه ارگانی خاص جهت نظارت بر تمامی فعالیت های بانک مرکزی در حوزه تولید خرید و فروش ارز ها می باشد. این موارد تولید شده توسط بانک مرکزی می توانند جایگزینی برای پول واقعی باشند.
_ رمز ارز ها:
این دسته که نوعی از ارز های دیجیتال به حساب می آید، به واسطه دانش رمزنگاری به وجود آمده و بسیار ایمن می باشند. اکثر زیر شاخه های آن به صورت کاملا غیر متمرکز بوده و هر شخص می تواند اقدام به خرید و فروش آن ها کند.
_ ارز های مجازی:
این دسته صرفا به وسیله برخی از شرکت ها و سازمان های کاملا خصوصی تولید می شوند؛ به همین دلیل هیچ نظارت مستقیمی بر روی آنها وجود ندارد. از نمونه بارز آن می توان به پول های رایج در بازی های مختلف اشاره کرد.
معرفی رمز ارز و سایر ارز های دیجیتال:
همانطور که قبلتر نیز به آن اشاره شد رمز ارزها زیر شاخه ای از نوع دیجیتال هستند که به دلیل امنیت بسیار بالایی که دارند به سادگی می توان آن ها را از حسابی به حساب دیگر انتقال داده و در هر زمان تراکنش های مختلفی انجام داد. این موارد کاملا غیر متمرکز بوده و توسط هیچ ارگان و شرکتی کنترل نمی شوند. هنگامی که یک ارز متمرکز باشد به این معنی است که در یک سیستم ذخیره شده. در صورت آسیب دیدن سیستم تمامی اطلاعات مربوط به آن نیز آسیب دیده و یا پاک خواهند شد. در نتیجه می توان این چنین عنوان کرد که، نمونه های غیر متمرکز نسبت به متمرکز از امنیت بالاتری برخوردار بوده و همچنین احتمال از بین رفتن یا آسیب دیدن آن ها نیز بسیار کم تر است.
معرفی تحلیل بنیادی ارز های دیجیتال:
در تحلیل بنیادی (به آن تحلیل فاندامنتال نیز گفته می شود) بر خلاف تحلیل تکنیکال، تمامی متغیرهای موجود و احتمالی سنجیده می شوند. همچنین در این تحلیل فاکتورهای مورد سنجش و پارامتر های هر ارز دیجیتال و هر بازار مالی از یکدیگر متفاوت می باشد. به طور کلی پروسه تحلیل بنیادی طی چند مرحله اصلی به انجام می رسد؛ که در زیر به آن ها اشاره شده است:
_ شناسایی کامل و جامع انواع ارز های دیجیتال موجود در بازار.
_ در نظر گرفتن روند فعلی و کلی ارز های دیجیتال مورد نظر.
_ تمرکز بر نوع دیجیتالی که در حال حاضر مورد قبول اکثریت می باشد.
_ شناسایی و تجزیه پارامتر و فاکتور های موثر بر ارز دیجیتال مورد نظر.
می توان گفت که یکی از اصلی ترین مراحل تحلیل بنیادی، شناسایی پارامتر هایی است که بر زیر شاخه دیجیتال تاثیر گذار هستند. شناخت کافی از این عوامل باعث می شود تا فرد بتواند تا حد زیادی توسط نتایج تحلیل بنیادی، روند ارز دیجیتال مورد نظر را پیش بینی کند. این مورد به ویژه برای سرمایه گذاران از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد.
معرفی مزیت های کمک گرفتن از تحلیل بنیادی:
استفاده از نتایج به دست آمده تحلیل تکنیکال مزیت های فراوانی را برای سرمایه گذار به همراه خواهد داشت. همان طور که به آن اشاره شد، در این تحلیل کلیه عوامل و پارامتر های اثر گذار بر زیر شاخه دیجیتال مورد نظر بررسی و سنجیده می شوند. در نتیجه فرد با اطمینان بیشتر شروع به سرمایه گذاری می کند؛ چرا که پس از انجام تحلیل به خوبی آگاه است که، با توجه به پارامتر ها مناسب ترین زمان جهت خرید و یا فروش ارز های دیجیتال چه موقعی است. همچنین می تواند با تکیه بر این نتایج، بیشترین میزان سود دهی را نسبت به سایرین داشته باشد.
به طور کلی مقوله سرمایه گذاری در این بازار، پر ریسک بوده و هیچگاه نمی توان با اطمینان 100% درباره آن اظهار نظر کرد. اما هنگامی که شخص با دانش کافی و احاطه بالا بر پارامتر های موثر وارد حوزه خرید و فروش آن ها می شود، در واقع ریسک کمتری کرده چرا که نسبت به قدم های بعدی خود مطمئن است و مسیر را به خوبی می شناسد. همین امر باعث می شود تا وی پس از مدتی تبدیل به یک سرمایه گذار موفق گردد و بتواند به سود کلانی دسترسی پیدا کند.
معرفی سایر ویژگی های تحلیل بنیادی:
از دیگر خصوصیات این نوع تحلیل آن است که صرفا محدود به بازار خاصی نیست و در تحلیل بازار های مالی و کلیه مباحث مالی از آن استفاده می شود. تحلیل فاندامنتال بیشتر در سرمایه گذاری های بلند مدت مورد استفاده قرار می گیرد. البته گاها در سرمایه گذاری و معاملات کوتاه مدت نیز از آن استفاده می شود؛ اما در بلند مدت نتایج بهتری به دست می آید. این تحلیل پارامتر های متغیر و پویا را مورد بررسی قرار می دهد. روش کار آن نیز از بالا به پایین می باشد. در این نوع تحلیل هدف به دست آوردن ارزش و قیمت فعلی و آینده یک ارز دیجیتال یا بازار مالی می باشد.
چگونگی انجام تحلیل بنیادی:
تحلیل گران در این روش سعی دارند تا با بررسی تمامی عوامل و فاکتور های موجود، نمودار های مخصوصی را تشکیل داده و توسط آن ها ارزش گذاری ها را پیش بینی کنند. این عوامل می توانند شامل جنگ و یا درگیری های سیاسی، شیوع یک بیماری، اخبار، شایعات و حواشی و… باشند. همچنین تحلیلگران روش فاندامنتال همواره به دنبال کشف علل وقایع و حوادث موثر بر ارزش ها می باشند. آن ها بر این باور هستند که در صورت کشف این علل، قادر خواهند بود تا پیش بینی دقیق تر و با کیفیت تری در رابطه با ارز دیجیتال و یا بازار مالی مورد نظر به دست آورند. این کار در نهایت افراد را به سمت پیش بینی هایی جهت کمترین ایجاد ریسک هدایت می کند.
تحلیل تکنیکال ارز های دیجیتال:
یکی از مهم ترین روش های تجزیه و تحلیل در این بازار، تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) می باشد. این تحلیل به گونه ای است که هیچ یک از فاکتور های بیرونی و تاثیر گذار بر ارزش واقعی و لحظه ای بازار را لحاظ نمی کند؛ بلکه صرفا با کمک گرفتن از نمودار های مختلف به تجزیه و تحلیل قیمت روز بازار می پردازد. افرادی که قصد انجام معاملات ارزی را دارند، می توانند با کمک گرفتن از نتایج این تحلیل زمان مناسب جهت ورود به معامله خروج از معامله و… را به دست آورند. تحلیل گران عقیده دارند که تمامی فاکتور های موجود، حتی آن دسته که از صحت کافی برخوردار نیستند بر نتایج نهایی این تحلیل تاثیرگذار می باشند.
هم چنین آن ها بر این باور هستند که روند حرکتی تحلیل های بنیادی در رابطه با قیمت، 3 حالت کلی دارد.
_ روند نزولی (Down Trend) .
_ روند خنثی (Side Way) .
_ روند صعودی (Up Trend) .
تمامی اخبار، وقایع، شایعات، حوادث اقتصادی، سیاسی و… بر این روند موثر بوده و باعث شکل گرفتن یکی از 3 حالت فوق خواهند شد.
فاندامنتال چیست؟
به برسی اخبار و پروژه های آینده یک ارز و رود مپی که در پیش گرفته و احتمال ترند شدن ارز در آینده دارد و برسی سابقه سازنده های آن ارز و … تحلیل فاندامنتال میگویند.
برسی بنیادی به چه دردی میخورد؟
با برسی تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال ما میتوانیم با احتمال بیشتری ارزهای معتبر را خریداری کنیم.