پشتوانه ارزهای دیجیتال چیست؟
ارزهای دیجیتال، پولهایی غیر حقیقی هستند. این پولها باید مورد حمایت قرار گرفته و پشتوانه داشته باشند. در واقع همانند عابر بانک است که پول واقعی را جابهجا نمیکند اما مبادلات مالی را انجام میدهد. این کار نوعی جابهجایی ارزش مالی به حساب میآید؛ نه جابهجایی پول واقعی و فیزیکی. همان طور که عابر بانک بر اساس پشتوانه حساب بانکی در گردش است، ارزهای دیجیتال نیز بر اساس پشتوانههای خاصی فعالیت میکنند.
عناوین مهم در این مقاله:
کریپتو کارنسی توسط شرکتهای خاصی پشتیبانی نمیشود. در اصل تمامی افراد جامعه، شرایط جامعه و بسیاری فاکتورهای دیگر میتوانند در ارزش گذاری آن دخیل باشند. به زبان سادهتر افراد میتوانند به صورت ماینر فعالیت کرده و ارز دریافت کنند؛ همچنین در چند ثانیه نیز با مشکلات اقتصادی، اجتماعی و … به صورت ناگهانی ارزش آن فرو بریزد.
همین عوامل، دلایلی هستند که برخی دولتها، آن را بدون پشتوانه حساب کرده و به رسمیت نمیشناسند. اما در اصل، پشتوانههایی نیز برای این پول وجود دارد.
ارز دیجیتال چیست؟
ارز دیجیتال نوعی پول بر پایه رمزنگاری است. این پولها با نام کریپتوکارنسی نیز شناخته میشوند. برای به دست آوردن این پولهای غیر واقعی، نیاز به کیف پولهای ویژهای است که بتوان حساب و کتاب را در آن انجام داده و قیمت، ارزش و سایر مبادلات را از طریق همین کیف پول انجام داد.
اصلیترین روش دریافت کریپتوکارنسی به کمک استخراج یا ماین کردن است. با به دست آوردن تعداد مشخصی از رمز ارز، میتوان آن را به کیف پول انتقال داده و در صورت تمایل، آن را به کیف پول دیگران نیز منتقل نمود. همچنین روشهای دیگری نیز برای دریافت آن وجود دارد ولی کماکان رایج ترین نوع برای به دست آوردن آنان، استخراج و ماین کردن است.
با کمک کیف پول مجازی، میتوان همواره پول را به صورت شخصی نگهداری کرد و هر زمان، آن را بدون مالیاتهای خاصی، برای دیگران انتقال داد. این کار نیاز به نظارت ارگانها و نهادهای دولتی ندارد.
از جمله رایجترین کریپتوکارنسیها میتوان به بیت کوین و اتریوم اشاره نمود. هریک از این ارزها طرف داران خود را داشته و از نظر آنان دارای مزایا و معایبی میباشد.
مهمترین مزیت تمامی این پولها، عدم نیاز به واسطه است و میتوان به صورت همتا به همتا آن را انتقال داد.
انواع ارز دیجیتال:
این نوع پولها عمدتاً به دو دسته کوین و توکن تقسیم میشوند. هرکدام دارای زیر شاخه خود هستند و مشخصات ویژهای دارند. توکنها بدون بلاک چین هستند اما کوینها از بلاک چین مخصوصی برخوردارند. به این صورت که کوین میتواند بلاک چین ویژهای داشته باشند و توکنها با توجه به عدم این قابلیت، روی پلتفرمهای کوینها نصب میشوند.
برخی کریپتو کارنسیها نسبت به سایرین از شهرت بیشتری برخوردار بوده و توانستهاند از ارزش زیادی بهرهمند شوند. به این صورت که دولت رسمیت آنها را قبول کرده است و بسیاری از مبادلات با کمک آنان صورت میگیرد.
از شناخته شدهترین کریپتو کارنسی میتوان به بیت کوین اشاره نمود. این ارز از قدیمی ترین و معتبرترین نوع پول مجازی است که قدمت آن به بیش از ده سال میرسد. در تمام مدت حضور آن در بازارهای مالی، ارزش بیت کوین نه تنها کم نشده است؛ بلکه توانسته روز به روز از ارزش بیشتری نیز برخوردار گردد. ارزش این پول در حدی است که برخی کشورها برای مبادلات روزانه خود نیز از آن استفاده میکنند. بهعنوانمثال، ژاپن و برخی دیگر از کشورهای پیشرفته، قابلیت پرداخت حقوق از طریق بیت کوین را نیز برای کارمندان خود در نظر گرفتهاند.
از دیگر کریپتوهای معتبر میتوان به اتریوم اشاره نمود. اعتبار اتریوم نیز بالا بوده و با داشتن پلتفرمهای ویژه، میتواند برای ساخت برخی دیگر از توکنها مورد استفاده قرار بگیرد.
دیگر گزینههای معتبر در دنیای ارزهای مجازی شامل ریپل، لایت کوین، بیت کوین کش و … هستند که هر یک متقاضیان خاص خود را دارد.
پشتوانه ارزهای دیجیتال:
این نوع پولها با توجه به عدم نیاز به واسطه، استخراج شخصی از طریق ماین کردن، و بسیاری دلایل دیگر، در واقع پشتوانه مالی خاصی ندارند. به این صورت که قیمت آنها تحت موضوعی به نام عرضه و تقاضا تغییر میکند. به همین دلیل، بسیاری عوامل میتواند هر لحظه ارزش آن را تغییر دهد. البته این امر در مورد تمامی انواع آنان صدق نمیکند.
عوامل بسیاری میتوانند ارزش یک ارز را افزایش داده و یا ناگهان کاهش دهد. مثلاً با پخش شدن اخبار مثبت در مورد ارزش یک پول، میزان تقاضای آن در بازار افزایش پیدا کرده و افراد زیادی برای خرید آن اقدام میکنند. همین شایعات و یا اخبار مثبت میتواند به صورت ناگهانی ارزش آن را بیشتر کنند. در مقابل، اخبار منفی و مخرب، ممکن است ارزش را کاهش داده و از قیمت آن بکاهند. از نمونه ارزهای بدون پشتوانه میتوان به بیت کوین و اتریوم اشاره کرد.
اما گاهی اوقات، پشتوانههایی نیز برای آنان وجود دارد. استیبل کوین، تتر و پکسوس گلد، مواردی هستند که از قیمت ثابتی برخوردار بوده و مرتباً در راستای این ثبات قیمت نیز تلاشهایی صورت میگیرد. برای تثبیت قیمت آنها، سعی شده است تا ارزش آن با ارزش دلار همسان سازی شود. در نتیجه میتوان گفت که استیبل کوین و تتر تحت حمایت بانک مرکزی آمریکا میباشد. به همین دلیل، در شرایطی که ارزش دلار آمریکا تغییر کند، ارزش این کریپتوکارنسیها نیز تغییر خواهد کرد.
به عنوان نمونهای دیگر، میتوان به پکسوس گلد اشاره کرد که ارزش آن برابر با انس طلا است. در این شرایط، بخش خدمات مالی نیویورک کنترل آن را در دست گرفته و ارزش پکسوس گلد با ارزش طلا تغییر میکند.
مزیت استفاده از کریپتوکارنسیها:
این نوع پولها، در واقع آیندهٔ پولهای نقدی و فیزیکی هستند. در این شرایط، افراد میتوانند با کمک ولتهای مجازی مخصوص به این کار، تمامی مبادلات را در سریعترین زمان انجام دهند. از طرف دیگر، امنیت آنها نسبت به سایر روشهای نگهداری و نقل و انتقالات مالی بیشتر است و حریم شخصی بالایی ایجاد نموده است. چرا که نیاز به واسطهها از بین رفته و تمامی حساب شخصی در یک اپلیکیشن جای میگیرد.
از طرف دیگر، با کمک روشهای تحلیل مناسب و علم به بهترین زمان جهت خرید و فروش هر کدام از آنان، میتوان در مدت کوتاهی به بالاترین میزان سود دست یافت. در حالی که این امر در ارتباط با پولهای واقعی چندان صدق نکرده و روند سود دهی آنان طبق الگوریتمهای منظم پیش میرود.
گاها با توجه به عدم نیاز به مجوزهای دولتی، مالیات و … افراد میتوانند مقدار بسیاری ارز را نگهداری و حمل و نقل نموده و در این بین، نظارت دولتی روی آن وجود ندارد.
این مزایا باعث شده است تا پول مجازی بتواند به بهترین نحو، جایگزین پول واقعی شود.
معایب این نوع پول در چیست؟
با وجود نکات مثبت ذکر شده، این امر از معایبی نیز برخوردار است. همان طور که ذکر شد، نظارت دولتی روی این مبادلات وجود ندارد. این امر در عین حال که نکتهای مثبت محسوب میشود، میتواند معایبی نیز داشته و برای انجام امور غیر قانونی نیز استفاده شود. از طرف دیگر، برخی دولتها هنوز ارز مجازی را به رسمیت نشناخته و در راستای مقابله با آن تلاش میکنند.
از دیگر مشکلات آن میتوان به ناپایدار بودن و نوسانات دائمی آن اشاره کرد. افراد ممکن است تمامی سرمایه خود را برای خرید نوعی ارز صرف کنند؛ ولی با توجه به عدم پشتوانه که پیشتر به آن اشاره شد، به طور ناگهانی ارزش آن فرو ریخته و سرمایههای وی به طور کامل از بین بروند.
همچنین با توجه به نیاز به والت خاص جهت نگهداری آنان، در صورت عدم دسترسی به کیف پول، فراموشی رمز ورود و یا هک شدن کیف (که در نتیجه استفاده از کیفهای غیر معتبر رخ میدهد) ، دسترسی به تمام حساب از بین میرود.
در نتیجه نیاز است تا افراد با بررسی تمامی مزایا، معایب، تاریخچه و تحلیلها، اقدام به انتخاب و خرید نوعی ارز کنند؛ تا بتوانند بهترین تصمیم را گرفته و از ایجاد ضرر مالی جلوگیری شود.
پشتوانه ارزهای دیجیتال چیست؟
پشتوانه مالی ارز دیجیتال بیت کوین سودمندی آن در فراهم آوردن ارزش افزوده در طولانی مدت است. سرمایه گذاران خرد باید به خاطر داشته باشند که بیت کوین یک دارایی با عرضه محدود است و تنها ۲۱ میلیون کوین از آن وجود خواهد داشت و همین ویژگی پشتوانه مالی BTC محسوب میشود.
ارزهای دیجیتال آینده دار کدامها هستند؟
ارزهای دیجیتال آینده دار صرفا انتقال اطلاعات حاصل از پژوهش است، اما مسئولیت اصلی تحقیق برعهده خود شماست.
بیت کوین BTC
اتر ETH
فایلکوین FIL
.هدرا هشگراف HBAR
بایننس کوین BNB
کاردانو ADA
پولکادات DOT
سولانا SOL
چین لینک LINK
وی چین اینترنت کامپیوتر ICP
ترون TRX
آوالانچ AVAX
فایل کوین FIL
فانتوم FTM