ریسک به ریوارد و وین ریت چیست؟
در دنیای معامله گران اصطلاحات زیادی وجود دارد که هر کدام از آنها معانی خاصی دارند. از این رو اگر بخواهید که وارد فضای معاملهگری شوید باید با برخی از آنها آشنایی نسبی داشته باشید. زیرا در صورتی که معنا و مفهوم آنها را ندانید سبب ایجاد ضرر مالی بزرگی به شما خواهد شد.
عناوین مهم در این مقاله:
برای مثال در صورتی که آشنایی با وین ریت نداشته باشید و وارد دنیای معاملهگری شوید سودهای شما کوتاه مدت خواهد بود و اگر بخواهید به صورت دراز مدت از سودها بهرهمند شوید دچار ضرر خواهید شد.
وین ریت چیست؟
وین ریت اصطلاحی است که به ما نشان میدهد چند درصد از معاملاتی که ما انجام میدهیم ما را به سود مورد نظرمان خواهد رساند برای مثال وقتی میگوییم وین ریت یک استراتژی حدود ۶۰ درصد است یعنی اگر میانگین آن را حساب کنیم از هر ۱۰۰ معاملهی انجام شده ۶۰ درصد احتمال سود کردن و ۴۰ درصد احتمالا خطا دیده خواهد شد.
یکی از مهمترین نکاتی که باید آن را در نظر بگیرید نرخ برد استراتژی است که آن را انتخاب کردهاید.
برای مثال در نظر بگیرید که استراتژی انتخاب شدهی شما به گونهای طراحی شده که در انتهای یک روند و خلاف جهت روند به شما سیگنال خواهد داد. یعنی زمانی که شما وارد یک معامله میشوید و خلاف جهت آن عمل میکنید احتمال این که معاملهی شما با ضرر مواجه شود بسیار بیشتر از آن است که با سود مواجهه شود فقط در صورتی خلاف این عمل رخ میدهد که استراتژی دارای نقاط امن باشد.
عوامع تاثیر گذار بر وین ریت؟
در حقیقت وین ریت شما به نقطهی ورود شما بستگی دارد که آیا این ورود به در جهت روند است یا در خلاف جهت معامله انجام میشود. شما هنگام بررسی معاملاتی که در طول روز با آنها سر و کار دارید مهمترین نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که وین ریت و ریسک به ریوارد یا به عبارتی نسبت آر به آر را در نظر بگیرید. معامله گرهای حرفهای معمولاً از استراتژیهای مختلف استفاده میکنند و در موقعیتهای مختلف بازار از قبل برنامه ریزیهای زیادی را برای مواجهه با حالتهای بازار آماده کردهاند.
در چنین شرایطی بهترین کار استفاده از وین ریت است. به عبارتی شما میتوانید با بررسی سودهای معاملات خودتان یک الگویی را تهیه کرده و در طول سایر معاملات خود از آن استفاده کنید. مثلا در نظر بگیرید که در پنجاه معاملهی اخیری که انجام دادید چند درصد از آن به ضرر و چند درصد از آن به سود ختم شده است.
همچنین باید توجه داشته باشید که اگر میزان ریسک به ریوارد شما یک به یک است بهتر است وین ریت معاملات شما بیش از ۵۰ درصد باشد. از طرفی اگر این درصد کمتر از ۵۰ باشد نشان دهندهی ضرر شما است و باید استراتژی و برنامه ریزی خود را اصلاح کنید.
همچنین در صورتی که ریسک به ریوارد شما حداقل یک به دو باشد یعنی در هر معاملهای که انجام میدهید ده دلار ریسک کنید سود شما از آن معامله ۲۰ دلار خواهد بود و وین ریت میتواند به ۴۰ درصد نیز کاهش یابد. به این ترتیب هر چه میزان ریسک به ریوارد بالا باشد وین ریت از درصد کمی برخوردار خواهد شد و در این حالت میتواند سود خوبی را در معاملهها به شما بدهد.
ریسک به ریوارد چیست؟
نسبت ریسک به ریوارد در توضیح سادهتر میتوان گفت نسبت ریسک به ریوارد مقدار ریسک احتمالی یک معاملهگر برای دستیابی به سود مورد نیاز را محاسبه میکند و نشان میدهد که سود احتمالی از معاملهی مورد نظر چقدر خواهد بود. به عبارتی نسبت ریسک به ریوارد ریسکهای معامله را به صورت دلار برای معاملهگر نشان میدهد تا معاملهگر درک بهتری از مقادیر سود و زیان را داشته باشد.
ریسک به معنای تفاوت میان قیمت ارز و حد ضرر آن میباشد ریوارد نیز به معنای تفاوت میان قیمت ارز و حد سود آن میباشد بنابراین اصطلاح نسبت ریسک به ریوارد نسبت تفاوت هر کدام از آنها را نشان میدهد.
نحوه محاسبه آر به آر:
محاسبهی نسبت آر به آر بسیار ساده است اما نحوهی محاسبه کمی پیچیده میباشد. در ابتدا باید بررسی کنید که کجا میخواهید وارد معاملهی مورد نظر شوید سپس تصمیم بگیرید که در کجا و به چه مقدار میخواهید سود کنید. در صورتی که در نظر دارید معاملهی موفقیت آمیزی داشته باشید باید برنامه ریزی اصولی برای آن انجام دهید.
بنابراین اگر ریسکهای موجود در معامله را به درستی مدیریت کنید باید نکات گفته شده را به درستی پیش ببرید.
افراد ماهر در معامله معمولاً قبل از ورود به معامله ریسک خود را در ابتدای کار تعیین میکنند. هنگامی که شما نقاط ورود و خروج خود را برای معامله تعیین کردید بنابر این میتوانید نسبت ریسک و ریوارد خود را نیز از معامله محاسبه کنید.
مدریت ریسک به ریوارد:
بدین صورت که ابتدا ریسک احتمالی ناشی از فرایند معامله را تقسیم بر سود احتمالی خود خواهید کرد هر چه این نسبت پایینتر شود سود احتمالی برای هر واحد نیز دارای ریسک بیشتری خواهد بود.
برای کاهش این نسبت نیز میتوانید حد ضرر و توقع تان را به نقطهی ورود به معامله در نظر بگیرید یعنی نقاط ورود و خروجتان به معامله نباید به صورت تصادفی انتخاب شود و بر اساس تحلیل و تجزیهی شما از بازار انتخاب خواهند شد.
در صورتی که نسبت ریسک به ریوارد معاملهای کم باشد ارزش وارد شدن و تعیین حد ضرر و توقف نخواهد داشت. از این رو باید به دنبال موقعیتهای بهتری برای کاهش نسبت ریسک به ریوارد معاملهتان باشید.
نرخ برنده شدن
از مهمترین نکاتی که باید به آن توجه کنید نرخ برنده شدن در معامله است. این نرخ بدین صورت تعیین خواهد شد که تعداد معاملات برنده تقسیم بر تعداد معاملات بازنده به دست خواهد آمد. برای مثال در صورتی که نرخ معاملهی شما ۶۰ درصد باشد در ۶۰ درصد معاملات سود کسب خواهید کرد.
از طرفی برخی از معامله گران میتوانند با نرخ بسیار کمی سود بالایی داشته باشند زیرا نسبت ریسک به ریوارد در تنظیم معاملات شخصی آنها در یک حدود مناسب است.
اگر شما تنظیمات با نسبت یک به ده انجام دهید احتمال این که در ۹ معامله زیان کنید و در یک معامله سود داشته باشید بیشتر خواهد شد. در این حالت شما باید از ده معادلهی گفته شده دو معادله را با سود بالایی ببرید تا به نسبت گفته شده دست یابید.
در انتهای مطلب به طور کامل با نسبت ریسک به ریوارد یا به عبارتی آر به آر آشنا شدید و نحوهی معامله و سود دهی آن را فهمیدید. هنگامی که صحبت از ریسک پذیری در یک استراتژی میشود مدیریت پول به عنوان نکتهی مهمی در نظر گرفته خواهد شد و محاسبهی میزان سود و زیان آن ضروری است.
ژورنال نویسی کنید:
همچنین داشتن یک دفتر برای یادداشت وقایعی که روزانه در معاملات رخ میدهد ضروری است با نوشتن جزئیات معامله میتوان عملکرد استراتژیهای مختلف را به راحتی تخمین زد و از هر کدام از آنها در معاملات دیگر استفاده کرد.
نسبت ریسک به ریوارد برای اولویت بندی موقعیتهای خرید نیز استفاده میشود و در صورتی که معاملهگر نسبت به خرید دو یا چند ارز تردید داشته باشد و نتواند انتخاب کند و تمام آن ارزها از لحاظ تکنیکال و فاندامنتال دارای موقعیتهای مناسبی برای خرید و عرضه در بازار باشند با استفاده از این نسبت به راحتی میتوان نسبت میان آنها را تخمین زد و به کمک این نسبت به دست آمده به راحتی میتوان آن ارزی را که از ریسک کمتری برخوردار است را برای خرید انتخاب کرد.
همچنین باید توجه داشت که نسبت ریسک به ریوارد فقط یک عدد است و بر اساس پارامترها و اعداد احتمالی که تعیین شدهاند این نسبت را ملاک ورود به معاملات دانست.
جمع بندی:
امروزه در بازارها میتوان فرصتهای مطلوب وایده آلی را پیدا کرد که به راحتی با ورود به آنها میتوان سود بیشتری کرد. بنابراین دلیلی برای دستیابی به سود کمتر وجود ندارد. همچین برای سود بردن از معامله باید برنامهی دقیق معاملاتی داشته باشید تا این برنامه به شما بگوید در چه زمانی و از چه طریقی وارد موقعیت معاملاتی شوید و اهداف و حد ضرر و توقف را در کجا رعایت کنید و چه مواردی را انتخاب کنید.
همچنین به تمامی سرمایهگذاران توصیه میشود که قبل از اینکه وارد کارهای خرید و فروش سهام و یا معاملات شوید ابتدا از سود و ضرر احتمالی آن اطلاعاتی بدستآورید. این را نیز به خاطر داشته باشید که مدیریت سرمایه به میزان ۹۰ درصد احتمال موفقیت در یک معامله را بالا خواهد برد. دنیای معاملهگری همچون جنگی است که معاملات آن سربازان شما هستند و شما باید با رهبری این معامله جنگ را به سوی پیروزی پیش ببرید.
وین ریت در هر معامله یعنی چه؟
ما برای هر معامله ای که باز میکنیم باید به صورت جداگانه وین ریت آن معامله را برسی کنیم. برای مثال ما میزان پولی که میخواهیم وارد معامله کنیم در صورت بالا بودن وینریت میزان پول را برای ورود به معامله افزایش میدهیم ولی اگر وین ریت پایین باشد پول کمتری را در آن معامله وارد میکنیم.
ریسک به ریوارد چرا از اهمیت بالایی برخوردار است؟
اگر ما ریسک به ریوارد معاملات خودمان را ندانیم نمیتوام پول خودمان را مدیریت کنیم. ما باید به صورت کاملا واضح بدانیم که چقدر میخواهیم ریسک کنیم برای چقدر سود، تا در معامالتی که باز میکنیم ریسک زیادی نکنیم.